Bearbeidet kjøtt og dens innvirkning på beinhelse | Osteoporose

Kostholdsråd

Bearbeidet kjøtt

Hvor mye er for mye?

Bilde av bearbeidet kjøttprodukter
Har du noen gang tenkt over mye bearbeidet og rødt kjøtt du totalt spiser hver dag?

Kjekt å vite om bearbeidet kjøtt:

Oppskåret kjøttpålegg

Kjøttpålegg

Oppskåret kjøttpålegg blir ofte konservert med salt, sukker, krydder og andre kjemiske konserveringsmidler. Velg sunnere oppskåret kjøtt uten nitrater og konserveringsmidler.

Alternativer til bearbeidet kjøtt

Alternativer til bearbeidet kjøtt

Vurder å spise flere kjøttfrie måltider, kutte ned på mengden bearbeidet kjøtt du spiser og øk inntaket ditt av frukt og grønnsaker for å bli sunnere.

Forbruk av bearbeidet kjøtt og helseproblemer

Link til sykdommer

Kjøtt er en naturlig del av kostholdet til de aller fleste av oss, men det er viktig å være klar over at mye rødt eller bearbeidet kjøtt gir økt risiko for kreft. Kreftsammenhengen er særlig tydelig for bearbeidet kjøtt. Et variert og sunt kosthold kombinert med fysisk aktivitet i hverdagen, reduserer risikoen for blant annet hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes, høyt blodtrykk, flere former for kreft, beinskjørhet, tannråte, overvekt og fedme.

Mer detaljert

Bearbeidet kjøtt er kjøtt som er konservert ved hjelp av herding, salting, røyking, tørking eller hermetisering. Bearbeidet kjøtt finnes også i ferdigmat. Kjøtt som har blitt frosset eller gjennomgått mekanisk bearbeiding (for eksempel kutting) regnes som ubearbeidet. Det er vist en sammenheng mellom inntak av bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt og økt risiko for kreft i tykk- og endetarm.

TILBAKE