Du har klikket på en lenke til et ekstern nettsted. Amgen har ikke ansvar for innholdet på eksterne nettsider som det lenkes til. Klikk på "Returner til forrige side" for å gå tilbake, eller på "Fortsett" for å gå videre til eksterne nettsteder.
Du har klikket på en lenke til et ekstern nettsted. Amgen har ikke ansvar for innholdet på eksterne nettsider som det lenkes til. Klikk på "Returner til forrige side" for å gå tilbake, eller på "Fortsett" for å gå videre til eksterne nettsteder.
Du har klikket på en lenke til et ekstern nettsted. Amgen har ikke ansvar for innholdet på eksterne nettsider som det lenkes til. Klikk på "Returner til forrige side" for å gå tilbake, eller på "Fortsett" for å gå videre til eksterne nettsteder.
RETURNER TIL FORRIGE SIDE
FORTSETT
Kjøttpålegg
Oppskåret kjøttpålegg blir ofte konservert med salt, sukker, krydder og andre kjemiske konserveringsmidler. Velg sunnere oppskåret kjøtt uten nitrater og konserveringsmidler.
Alternativer til bearbeidet kjøtt
Vurder å spise flere kjøttfrie måltider, kutte ned på mengden bearbeidet kjøtt du spiser og øk inntaket ditt av frukt og grønnsaker for å bli sunnere.
Link til sykdommer
Kjøtt er en naturlig del av kostholdet til de aller fleste av oss, men det er viktig å være klar over at mye rødt eller bearbeidet kjøtt gir økt risiko for kreft. Kreftsammenhengen er særlig tydelig for bearbeidet kjøtt. Et variert og sunt kosthold kombinert med fysisk aktivitet i hverdagen, reduserer risikoen for blant annet hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes, høyt blodtrykk, flere former for kreft, beinskjørhet, tannråte, overvekt og fedme.