Du har klikket på en lenke til et ekstern nettsted. Amgen har ikke ansvar for innholdet på eksterne nettsider som det lenkes til. Klikk på "Returner til forrige side" for å gå tilbake, eller på "Fortsett" for å gå videre til eksterne nettsteder.
Du har klikket på en lenke til et ekstern nettsted. Amgen har ikke ansvar for innholdet på eksterne nettsider som det lenkes til. Klikk på "Returner til forrige side" for å gå tilbake, eller på "Fortsett" for å gå videre til eksterne nettsteder.
Du har klikket på en lenke til et ekstern nettsted. Amgen har ikke ansvar for innholdet på eksterne nettsider som det lenkes til. Klikk på "Returner til forrige side" for å gå tilbake, eller på "Fortsett" for å gå videre til eksterne nettsteder.
RETURNER TIL FORRIGE SIDE
FORTSETT
Lav GI (Glygemisk Indeks)
Karbohydrater med lav glykemisk indeks (grove kornprodukter og grønnsaker) kan gi større metthetsfølelse enn kabohydrater med høyere glykemisk indeks og derfor resultere i nedsatt matinntak.
Høy GI (Glykemisk Indeks)
Karbohydrater med høy glykemisk indeks vil kunne gi høyere matinntak og dårligere metthetsfølelse.
Glukose
For flere organer som hjernen, de øvrige deler av sentralnervesystemet og nyrene, er karbohydrater den eneste energikilden. Når vi spiser karbohydratrik mat, bryter fordøyelsessystemet ned karbohydrater til enkle sukkerarter, det vil si glukose
Sukker
Som vi så ovenfor, er sukker et karbohydrat som finnes i en rekke matvarer som søtsaker, kjeks, kaker og frukt. Prøv å spise mat som inneholder essensielle næringsstoffer og lite naturlig sukker.